nieuws

Het bestuur van KBO Nijmegen wenst alle leden veel sterkte toe in de nog komende periode.

Het wordt weer tijd dat er weer activiteiten worden georganiseerd, dus moeten we er nog de moed inhouden.

voor de zieken die wensen we veel sterkte toe.

het Bestuur van KBO Nijmegen

 


 

 

Zorgverzekeraar VGZ waarschuwt dat er opnieuw verschillende phishing mails in omloop zijn. Die mails lijken afkomstig van VGZ mails.

dinsdag 02 maart 2021

maar het zijn fraudeurs die proberen om aan gegevens of geld te komen.

Sinds februari 2021 zijn er phishingmails uit naam van VGZ in omloop. Het kan zijn dat u zo’n mail in uw mailbox krijgt. In een van de mails staat dat u voor 27 februari 2021 een bedrag van € 334,01 moet betalen via een iDEAL-link. Doe dit niet. Verwijder deze mail direct en klik niet op links. De mail lijkt afkomstig van een e-mailadres van VGZ, maar is het niet. Het mailadres van de afzender is gespooft, waardoor het lijkt alsof deze afkomstig is van VGZ.

Ook zijn er mails waarin wordt gevraagd € 371,02 of  € 368,61 over te maken naar een rekeningnummer van KNAB of BUNQ. Doe ook dit niet! Verwijder ook deze mail direct. De mail lijkt op een mail van VGZ, maar is het niet. Opvallend: de mail heeft soms de datum 25-12-2020. Ook zitten er spelfouten in.

Daarnaast kunt u een phishing mail krijgen met als onderwerp ‘VGZ-bericht over Corona virus’. Hierin wordt gevraagd of u in wilt loggen. Reageer niet op deze mail. Verwijder deze mail direct. Deze is niet van VGZ!

VGZ doet er alles aan om de betaalberichten zo veilig mogelijk te maken en om phishing te voorkomen. Internetcriminelen worden helaas steeds handiger. Daardoor is het moeilijk phishing mails de herkennen. Op vgz.nl staat verdere informatie over kenmerken van mails die wél van VGZ afkomstig zijn en over typische phishing mails.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

        

 Bekijk ook eens ons Facebook KBO Nijmegen hier komen regelmatig   actualiteiten en informatie op te staan. u kunt er ook op reageren.

https://www.facebook.com/KBONijmegen

 

succes

 🙂